Το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος/Νουβέλας για εκδόσεις του έτους 2016 απονέμεται στον Ρένο Χριστοφόρου για το έργο Βγάλε το σκυλί στον κήπο (εκδόσεις Πλέθρον).

Φωτό άρθρου

Το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος/Νουβέλας για εκδόσεις του έτους 2016, μετά από ομόφωνη απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, απονέμεται στον Ρένο Χριστοφόρου για το έργο Βγάλε το σκυλί στον κήπο (εκδόσεις Πλέθρον).

Σκεπτικό βράβευσης:
Ο συγγραφέας αναπλάθει με τέχνη μνήμες και βιώματα, εμπειρίες της εφηβείας και της ώριμης ζωής, στην Κύπρο, τη Ρωσία, το Λονδίνο. Εισχωρεί στην ψυχολογία των προσώπων του, στις προσωπικές περιπέτειες και τις καταστάσεις που συνδέονται με την ταυτότητα, τον έρωτα και το ταξίδι, στις σύγχρονες ιστορικές συνθήκες της πολυπολιτισμικής κοινωνίας που υπονομεύει τις ισορροπίες και δοκιμάζει την ψυχική αντοχή. Ο αναγνώστης παρακολουθεί τις παράξενες καταστάσεις και τις δοκιμασίες των προσώπων στον ιδιωτικό και δημόσιο χώρο, στο σπίτι και στη βιοπάλη, στον χώρο της σκληρής πραγματικότητας που εναλλάσσεται με εκείνην του ονείρου. Η νεαρή Ρωσίδα Αναστασία Αλεξάντροβνα που ήρθε στη Λεμεσό το 1918, ο Ευγένιος Κ. που βρίσκει στο Λονδίνο δουλειά σε ένα γραφείο αποτέφρωσης, η Έλις, βρετανικής καταγωγής από τη μητέρα της, η Αντιγόνη, η Στεφανία, ο Ολέγκ και η Μίλα, μοιράζονται τις περιπέτειες της προβληματικής διαβίωσης, αλλά και της ανάγκης για ελπίδα. Το έντονο φανταστικό στοιχείο ερεθίζει ευχάριστα τη φαντασία του αναγνώστη και ενισχύει τη διάσταση του βάθους στις εικόνες προσώπων και τόπων του συγγραφέα.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Εκδόσεις ΠΛΕΘΡΟΝ Newsletter

Αρχείο

2019 - Απρίλιος

2019 - Φεβρουάριος

2018 - Οκτώβριος

2018 - Αύγουστος

2018 - Ιούλιος