Η κληρονομιά του Δημήτρη Πικιώνη

Την Παρασκευή 30/11/2018 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΑΚ η παρουσίαση του συλλογικού τόμου “Συν- ηχήσεις με το Δημήτρη Πικιώνη” σε επιμέλεια του συναδέλφου αρχιτέκτονα Νίκου Σκουτέλη.

“Ο Πικιώνης κατά καιρούς επιστρέφει, πιο πολύ με τον λόγο του, στη συνέχεια με τα σκίτσα του, τέλος με τις κατά καιρούς φωτογραφίσεις των διαδρομών προς την Ακρόπολη […] επειδή η αναζήτηση αυθεντικών φωνών, εξαίρετων σχεδίων και συγκροτημένων χώρων αποτελεί ζητούμενο όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός των συνόρων μας.”

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Παύλος Λέφας, Αρχιτέκτονας, Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών,
Αλέξιος Τζομπανάκης, Αρχιτέκτονας, Επίκουρος Καθηγητής, Σχολή Αρχιτεκτόνων, Πολυτεχνείο Κρήτης

καθώς και ο επιμελητής της έκδοσης
Νίκος Σκουτέλης, Αρχιτέκτονας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Σχολή Αρχιτεκτόνων,Πολυτεχνείο Κρήτης

Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης με την ευκαιρία της έκδοσης του συλλογικού τόμου σχετικά με την κληρονομιά του Δημήτρη Πικιώνη, από τις εκδόσεις Πλέθρον, μεταφέρει στο ΤΕΕ/ΤΑΚ μέρος της έκθεσης αρχιτεκτονικού έργου με τίτλο:“Η κληρονομιά του Δημήτρη Πικιώνη” που έγινε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά το Νοέμβριο του 2017.

 

Δείτε επίσης

Newsletter

Πρόσφατες Εκδόσεις

  • Αν υπάρχει μία λογοτεχνική μορφή που συνδέθηκε με τη φροϋδική ψυχανάλυση από τα πρώτα κιόλας βήματά της, σί γουρα αυτή δεν είναι άλλη από τη θρυλική μορφή του Οιδίποδα, όπως μας την κληροδότησε ο Σοφοκλής και την ερμήνευσε ο Φρόυντ. Αν υπάρχει μία έννοια από ολόκληρο το θεωρητικό οπλοστάσιο της φροϋδικής ψυχανάλυσης η (…)
  • Ο Ian Marsh είναι πανεπιστημιακός καθηγητής και ερευνητής στη Βρετανία, και εργάστηκε στο βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) με αντικείμενο την «πρόληψη της αυτοκτονίας». Συνιστά, συνεπώς, μία μορφή «ειδικού διανοούμενου», σύμφωνα με τον ορισμό του Michel Foucault, τα θεωρητικά εργαλεία του οποίου χρησιμοποίησε ο Marsh στο σπουδαιότερο έργο του με τίτλο Suicide: Foucault, history and truth (…)
  • Με το δοκίμιό του Ο νεοφιλελευ θερισμός ως ιστορικό στάδιο ο Karatani σημειώνει ότι ο ορθόδοξος μαρξισμός έχει εξετάσει την ιστορία των κοινωνικών σχηματισμών κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, από την προοπτική του τρόπου παραγωγής. Ο ίδιος προτείνει μια επέκταση του ιστορικού υλισμού μέσα από το πρίσμα της ανταλλαγής. (…)