Η κληρονομιά του Δημήτρη Πικιώνη

Την Παρασκευή 30/11/2018 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΑΚ η παρουσίαση του συλλογικού τόμου “Συν- ηχήσεις με το Δημήτρη Πικιώνη” σε επιμέλεια του συναδέλφου αρχιτέκτονα Νίκου Σκουτέλη.

“Ο Πικιώνης κατά καιρούς επιστρέφει, πιο πολύ με τον λόγο του, στη συνέχεια με τα σκίτσα του, τέλος με τις κατά καιρούς φωτογραφίσεις των διαδρομών προς την Ακρόπολη […] επειδή η αναζήτηση αυθεντικών φωνών, εξαίρετων σχεδίων και συγκροτημένων χώρων αποτελεί ζητούμενο όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός των συνόρων μας.”

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Παύλος Λέφας, Αρχιτέκτονας, Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών,
Αλέξιος Τζομπανάκης, Αρχιτέκτονας, Επίκουρος Καθηγητής, Σχολή Αρχιτεκτόνων, Πολυτεχνείο Κρήτης

καθώς και ο επιμελητής της έκδοσης
Νίκος Σκουτέλης, Αρχιτέκτονας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Σχολή Αρχιτεκτόνων,Πολυτεχνείο Κρήτης

Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης με την ευκαιρία της έκδοσης του συλλογικού τόμου σχετικά με την κληρονομιά του Δημήτρη Πικιώνη, από τις εκδόσεις Πλέθρον, μεταφέρει στο ΤΕΕ/ΤΑΚ μέρος της έκθεσης αρχιτεκτονικού έργου με τίτλο:“Η κληρονομιά του Δημήτρη Πικιώνη” που έγινε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά το Νοέμβριο του 2017.

 

Δείτε επίσης

Newsletter

Πρόσφατες Εκδόσεις

  • «Σήμερα, στο επίκεντρο της κρίσης που διαρκώς διευρύνεται, κάποιοι έχουν τη συγκινητική πίστη ότι ο καπιταλισμός, οι ελεύθερες αγορές και η δημοκρατία συμβαδίζουν. Tο καινούργιο βιβλίο τουWolfgang Streeck αποδομεί αυτόν τον μύθο, αποκαλύπτοντας τις βαθιά ανελεύθερες, ανορθολογικές, απάνθρωπες τάσεις του σύγχρονου καπιταλισμού». Γιάνης Bαρουφάκης (…)
  • Ο Foucault έγινε γνωστός όχι μόνο για το σπουδαίο θεωρητικό του έργο, αλλά και για το εύρος των πολιτικών συνεπειών που είχε αυτό με αφορμή τη συγκυρία του παρόντος. Ειδικότερα για το ζήτημα των φυλακών και του ποινικού συστήματος, δεν έγινε γνωστός μόνο για το βιβλίο του Επιτήρηση και τιμωρία, αλλά και για την πολιτική του δράση στο πλευρό των εξεγερμένων (…)
  • Αν υπάρχει μία λογοτεχνική μορφή που συνδέθηκε με τη φροϋδική ψυχανάλυση από τα πρώτα κιόλας βήματά της, σί γουρα αυτή δεν είναι άλλη από τη θρυλική μορφή του Οιδίποδα, όπως μας την κληροδότησε ο Σοφοκλής και την ερμήνευσε ο Φρόυντ. Αν υπάρχει μία έννοια από ολόκληρο το θεωρητικό οπλοστάσιο της φροϋδικής ψυχανάλυσης η (…)