Παρουσίαση του βιβλίου ''Η θεραπευτική αξία της απλότητας"

Τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης - Evripidis Bookstores και οι Εκδόσεις Πλέθρον σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Η θεραπευτική αξία της απλότητας" της Ελένης Βασιλείου-Βασιλειάδου.

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 19.00 στον Ευριπίδη στη Στοά (Α. Παπανδρέου 11)

Αναζητώντας τη θεραπευτική αξία της απλότητας, σε θέματα της καθημερινής ζωής, η συγγραφέας περνάει σε κείμενα αυθόρμητης γραφής και έτσι φανερώνεται ότι όλα είναι έκφραση του ενός εαυτού και συγχρόνως όλων.

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους Βάσος Η.Βογιατζόγλου, Γιατρό, Φιλόσοφο, Συγγραφέα, Ίλια Θεοτοκά, Κλινική Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια, Ειρήνη Φαφαλιού, Εκπαιδεύτρια Μοντεσσοριανής Αγωγής

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Νατάσσα Πλιάκου.
 

Δείτε επίσης

Newsletter

Πρόσφατες Εκδόσεις

  • Αν υπάρχει μία λογοτεχνική μορφή που συνδέθηκε με τη φροϋδική ψυχανάλυση από τα πρώτα κιόλας βήματά της, σί γουρα αυτή δεν είναι άλλη από τη θρυλική μορφή του Οιδίποδα, όπως μας την κληροδότησε ο Σοφοκλής και την ερμήνευσε ο Φρόυντ. Αν υπάρχει μία έννοια από ολόκληρο το θεωρητικό οπλοστάσιο της φροϋδικής ψυχανάλυσης η (…)
  • Ο Ian Marsh είναι πανεπιστημιακός καθηγητής και ερευνητής στη Βρετανία, και εργάστηκε στο βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) με αντικείμενο την «πρόληψη της αυτοκτονίας». Συνιστά, συνεπώς, μία μορφή «ειδικού διανοούμενου», σύμφωνα με τον ορισμό του Michel Foucault, τα θεωρητικά εργαλεία του οποίου χρησιμοποίησε ο Marsh στο σπουδαιότερο έργο του με τίτλο Suicide: Foucault, history and truth (…)
  • Με το δοκίμιό του Ο νεοφιλελευ θερισμός ως ιστορικό στάδιο ο Karatani σημειώνει ότι ο ορθόδοξος μαρξισμός έχει εξετάσει την ιστορία των κοινωνικών σχηματισμών κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, από την προοπτική του τρόπου παραγωγής. Ο ίδιος προτείνει μια επέκταση του ιστορικού υλισμού μέσα από το πρίσμα της ανταλλαγής. (…)