Παρουσίαση του βιβλίου ''Συν-ηχήσεις με τον Δημήτρη Πικιώνη"

Οι εκδόσεις Πλέθρον σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Συν-ηχήσεις με τον Δημήτρη Πικιώνη στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Μέλισσα, Σκουφά 58 (τηλ.210.36.11.692) την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 19:00.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Φιλιππίδης, αρχιτέκτων, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Παύλος Λέφας, αρχιτέκτων, καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών και ο επιμελητής της έκδοσης Νίκος Σκουτέλης, αρχιτέκτων, αν. καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης

Δείτε επίσης

Newsletter

Πρόσφατες Εκδόσεις

  • Αν υπάρχει μία λογοτεχνική μορφή που συνδέθηκε με τη φροϋδική ψυχανάλυση από τα πρώτα κιόλας βήματά της, σί γουρα αυτή δεν είναι άλλη από τη θρυλική μορφή του Οιδίποδα, όπως μας την κληροδότησε ο Σοφοκλής και την ερμήνευσε ο Φρόυντ. Αν υπάρχει μία έννοια από ολόκληρο το θεωρητικό οπλοστάσιο της φροϋδικής ψυχανάλυσης η (…)
  • Ο Ian Marsh είναι πανεπιστημιακός καθηγητής και ερευνητής στη Βρετανία, και εργάστηκε στο βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) με αντικείμενο την «πρόληψη της αυτοκτονίας». Συνιστά, συνεπώς, μία μορφή «ειδικού διανοούμενου», σύμφωνα με τον ορισμό του Michel Foucault, τα θεωρητικά εργαλεία του οποίου χρησιμοποίησε ο Marsh στο σπουδαιότερο έργο του με τίτλο Suicide: Foucault, history and truth (…)
  • Με το δοκίμιό του Ο νεοφιλελευ θερισμός ως ιστορικό στάδιο ο Karatani σημειώνει ότι ο ορθόδοξος μαρξισμός έχει εξετάσει την ιστορία των κοινωνικών σχηματισμών κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, από την προοπτική του τρόπου παραγωγής. Ο ίδιος προτείνει μια επέκταση του ιστορικού υλισμού μέσα από το πρίσμα της ανταλλαγής. (…)