Παρουσίαση του βιβλίου ''Συν-ηχήσεις με τον Δημήτρη Πικιώνη"

Οι εκδόσεις Πλέθρον σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Συν-ηχήσεις με τον Δημήτρη Πικιώνη στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Μέλισσα, Σκουφά 58 (τηλ.210.36.11.692) την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 19:00.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Φιλιππίδης, αρχιτέκτων, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Παύλος Λέφας, αρχιτέκτων, καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών και ο επιμελητής της έκδοσης Νίκος Σκουτέλης, αρχιτέκτων, αν. καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης

Δείτε επίσης

Newsletter

Πρόσφατες Εκδόσεις

  • Ο Foucault έγινε γνωστός όχι μόνο για το σπουδαίο θεωρητικό του έργο, αλλά και για το εύρος των πολιτικών συνεπειών που είχε αυτό με αφορμή τη συγκυρία του παρόντος. Ειδικότερα για το ζήτημα των φυλακών και του ποινικού συστήματος, δεν έγινε γνωστός μόνο για το βιβλίο του Επιτήρηση και τιμωρία, αλλά και για την πολιτική του δράση στο πλευρό των εξεγερμένων (…)
  • Αν υπάρχει μία λογοτεχνική μορφή που συνδέθηκε με τη φροϋδική ψυχανάλυση από τα πρώτα κιόλας βήματά της, σί γουρα αυτή δεν είναι άλλη από τη θρυλική μορφή του Οιδίποδα, όπως μας την κληροδότησε ο Σοφοκλής και την ερμήνευσε ο Φρόυντ. Αν υπάρχει μία έννοια από ολόκληρο το θεωρητικό οπλοστάσιο της φροϋδικής ψυχανάλυσης η (…)
  • Ο Ian Marsh είναι πανεπιστημιακός καθηγητής και ερευνητής στη Βρετανία, και εργάστηκε στο βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) με αντικείμενο την «πρόληψη της αυτοκτονίας». Συνιστά, συνεπώς, μία μορφή «ειδικού διανοούμενου», σύμφωνα με τον ορισμό του Michel Foucault, τα θεωρητικά εργαλεία του οποίου χρησιμοποίησε ο Marsh στο σπουδαιότερο έργο του με τίτλο Suicide: Foucault, history and truth (…)