Παρουσίαση Βιβλίου H μνήμη αφηγείται την πόλη

Η εκδήλωση διοργανώνεται  από την  Ένωση Προφορικής Ιστορίας (ΕΠΙ), το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και την  Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης (ΟΠΙΑΛ) ,  την Πέμπτη 4 Mαΐου, στις 8:00 μ.μ. στην αίθουσα του ΕΜΘ.

Ομιλητές:

Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν, Ομότιμη Καθηγήτρια ΙΑΚΑ- Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πρόεδρος ΕΠΙ

Βασίλης Δαλκαβούκης, Επίκουρος καθηγητής ΤΙΕ-ΔΠΘ

Γιάννης Κουκμάς, Εθνολογικό Μουσείο Θράκης – ΟΠΙΑΛ

Δείτε επίσης

Newsletter

Πρόσφατες Εκδόσεις

  • Ο αμερικανικός ιστορικός Hayden White (1928-2018), συγγραφέας του διαβόητου Metahistory : The historical imagination in nineteenth-century Europe, ριζοσπαστικοποίησε τον τρόπο ανάγνωσης της εξ-ιστόρησης της Ιστορίας. Υποστήριξε ότι η ιστορική συγγραφή είναι δομικά συνδεδεμένη με την λογοτεχνική συγγραφή και ότι το ιστορικό κείμενο (…)
  • Ο γερμανός φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Georg Simmel (1858-1918) μέσω της πληθώρας των θεματικών που εξέτασε (μεταξύ άλλων το τοπίο, το χρήμα, ο έρωτας, η μητρόπολη), ανήκει σε όσους πραγματοποίησαν την επιστροφή της φιλοσοφίας σε αντικείμενα και πτυχές της καθημερινής ζωής της νεωτερικότητας. (…)
  • H ψυχανάλυση έχει κατακτήσει πολλά μετά την Ερμηνεία των ονείρων, όμως δεν θα ήταν τίποτα χωρίς αυτή την ορμητική βρυσομάνα δημιουργικών συλλήψεων, χωρίς αυτό το μνημειώδες συμβολικό τοπόσημο ενός ολόκληρου πνευματικού αιώνα, ενός ολόκληρου πολιτισμού. (…)