Από τον ίδιο συγγραφέα

  • Ίσως σήμερα να ντρεπόμαστε για τις φυλακές μας. Όσο για τον 19ο αιώνα, ήταν περήφανος για τα φρούρια που έχτιζε στις παρυφές και ενίοτε στο κέντρο των πόλεων. Γοητευόταν απ’ αυτή τη νέα ηπιότητα που αντικαθιστούσε τα ικριώματα. Επαιρόταν ότι δεν τιμωρεί πια τα σώματα και ότι γνωρίζει εφεξής να αναμορφώνει τις ψυχές. (…)

Newsletter

Blog

  • Αφιέρωμα στο έργο του Romeo Castellucci στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2015

    Αφιέρωμα σε έναν κορυφαίο σκηνοθέτη της εποχής μας, τον Romeo Castellucci, διοργανώνει το Φεστιβάλ Αθηνών, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πρόγραμμα ARCH-Αριστεία ΙΙ, υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών. Ο Romeo Castellucci, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους σκηνοθέτες του θεάτρου, με διεθνή ακτινοβολία, έχει λάβει δεκάδες διακρίσεις για το (…)
  • Παρουσίαση του βιβλίου ''Αρχιτεκτονική. Μια ιστορική θεώρηση''

    Οι εκδόσεις Πλέθρον σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Παύλου Λέφα, καθηγητή στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Παν/μίου Πατρών ''Αρχιτεκτονική. Μια ιστορική θεώρηση'' την Τετάρτη 20 Μαΐου, 20:00 μ.μ. στις Πλειάδες, Σπύρου Μερκούρη 62 (στάση μετρό Ευαγγελισμός) ομιλητές:Θάνος Βλαστός, Καθηγητής ΕΜΠ και ο συγγραφέας. Βιβλιοπωλείο Πλειάδες | Σπ. Μερκούρη 62 Αθήνα τηλ.: (…)

Πρόσφατες Εκδόσεις

  • Γιατί το άτομο εκδηλώνει μέσα στο πλήθος ιδιότητες που δεν εμφανίζει όταν είναι και δρα μόνο του; Γιατί υπό την επίδραση της μάζας, για παράδειγμα, (…)
  • [Στη διάλεξη αυτή, στο Ινστιτούτο Γκράμσι στην Ιταλία] ο Σαρτρ δείχνει τη συνέχεια μεταξύ του Είναι και το μηδέν και της Κριτικής, όπως και τις εγελιανές συγγένειες του δεύτερου έργου, φωτίζοντας, παράλληλα, με ενδιαφέροντα τρόπο την προσέγγισή του στην υποκειμενικότητα και υπογραμμίζοντας τον μη (…)
  • «Τα διαφορετικά ρεύματα της κοινωνιολογίας της τέχνης έτυχαν μέχρι σήμερα μιας ανισομερούς ανάπτυξης, ανάλογα με το αν αφορούν τις πλαστικές τέχνες, τη λογοτεχνία, τη μουσική, τις παραστατικές τέχνες, τον κινηματογράφο ή τις εφαρμοσμένες τέχνες. (…)