Συγγραφέας
Για μια δημοκρατική και οικολογική αριστερά

Εκείνο που χρειαζόμαστε σήμερα, εκτός από τις προτάσεις και τα μέτρα για την άμεση σταθεροποίηση της χρηματοπιστωτικής τρύπας που άνοιξε η λεηλασία του κράτους από την παλαιά τάξη, είναι η αναδιάρθρωση των δομών που δημιουργούν υλικές και άυλες αξίες, και η μετάβαση προς μια αειφορική οικονομία, η οποία θα υπηρετεί τη ζωντανή και δυναμική κοινωνία, και όχι το αντίθετο.
Υπάρχουν αρκετές δοκιμασμένες λύσεις, οι οποίες, ακόμη και εν μέσω ύφεσης, μπορούν να δώσουν ζωή σε ένα νέο μοντέλο συναλλαγών που θα είναι πραγματικά βιώσιμο. Στην προσπάθειά μας όμως να ανακάμψουμε πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα μέσα με τα οποία βγαίνουμε από την κρίση δεν θα δημιουργήσουν μια μεγαλύτερη κρίση στο μέλλον. Οι ενέσεις ρευστότητας στο σύστημα χωρίς θεμελιώδεις δομικές αλλαγές και η αναζήτηση της ευημερίας μέσα στον καταναλωτισμό δεν είναι η απάντηση.
Ο χώρος της δημοκρατικής Αριστεράς έχει μια χρυσή ευκαιρία να αποδείξει ότι με κυβερνήσεις συμμαχικές, με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, με αναμόρφωση του τραπεζικού συστήματος, με ριζικές τομές στο εκπαιδευτικό σύστημα, με κοινωνικά και οικολογικά δίκαιη φορολογία, με αναδιάταξη των προτεραιοτήτων και των συντελεστών της παραγωγής, με ανασχεδιασμό του κράτους πρόνοιας, με ολοκληρωμένη περιβαλλοντική, ενεργειακή και αγροτική πολιτική μπορούμε να οικοδομήσουμε μια άλλη Ελλάδα.
Το παρόν βιβλίο αποτελεί μέρος αυτής της προσπάθειας. Είναι το πρώτο μιας σειράς που, υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτικού Προβληματισμού Μιχάλης Παπαγιαννάκης, φιλοδοξεί να συμβάλει στην παραγωγή μιας σύγχρονης πολιτικής θεωρίας, απαλλαγμένης από δογματισμούς και στερεότυπα, και εν τέλει στη δημιουργία ενός νέου υποδείγματος προοδευτικής διακυβέρνησης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ISBN

9789603482444

Επιμέλεια

Ηλίας Ευθιμιόπουλος

Σελίδες

114

Τιμή καταλόγου

15,00 €

Τιμή

10,50 €