Συγγραφέας
Δεν γλιτώνεις/ Vian

Φορτωμένος με την εμπειρία του πολέμου της Κορέας, και με ένα χέρι λιγότερο, ο Φρανκ θα επιστρέψει στη γενέθλια πόλη του, κάπου στην αμερικάνικη επαρχία. Χωρίς ψευδαισθήσεις για τη ζωή, αλλά με την επιθυμία για ένα νέο ξεκίνημα που αναζωογονεί η επαφή με τους οικείους του. Τότε, μια σειρά από φρικαλέους φόνους που συμβαίνουν στην περιοχή θα τραβήξει τις υποψίες πάνω του: τα θύματα είναι όλα γυναίκες με τις οποίες είχε ερωτική σχέση στο παρελθόν.
Ο Μπορίς Βιάν έγραψε μια περίληψη και τα τέσσερα πρώτα κεφάλαια του "Δεν γλιτώνεις". Το Oulipo, το Εργαστήρι Δυνητικής Λογοτεχνίας -ομάδα γάλλων συγγραφέων που από τη δεκαετία του '60 έχει δώσει πολλούς ευρηματικούς πειραματισμούς στο πλαίσιο μιας παιγνιώδους αντίληψης για τη λογοτεχνία- συνέχισε και ολοκλήρωσε το ημιτελές εγχείρημα του Βιάν. Το αποτέλεσμα είναι ένα απολαυστικό νουάρ μυθιστόρημα με τα τυπικά χαρακτηριστικά του είδους και στη γραμμή των έργων που ο συγγραφέας του "Ο αφρός των ημερών" έχει υπογράψει ως Βέρνον Σάλλιβαν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Πέρασαν χρόνια από τότε που δεν αγαπούσα πια την Έλλεν. Αλλά μόλις που είχα αφήσει πίσω μου την κορεάτικη γη, όπου η σφαγή ήταν καθημερινός κανόνας βίου, ξυπνητός εφιάλτης, και να που ξανάπεφτα στα αίματα, στους φόνους και σε όλα εκείνα τα άγρια και αλλόκοτα γρανάζια του θανάτου.» (Μπορίς Βιάν & L' Oulipo)

Εκδοτική Σειρά

Μετάφραση

Βασίλης Πατσογιάννης

ISBN

9789603483403

Σελίδες

160

Τιμή καταλόγου

12,00 €

Τιμή

8,40 €