Συγγραφέας
Η ιστορία στην πράξη /Ludmilla Jordanova

Η μελέτη της ιστορίας έχει αλλάξει δραματικά κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Το "Ιστορία στην πράξη" εξερευνά το εύρος του γνωστικού αυτού κλάδου, τον περίπλοκο χαρακτήρα του και τα καθήκοντα που προϋποθέτει. Για την καινούργια έκδοση του βιβλίου της, η Λουντμίλα Γιορντάνοβα έχει αναθεωρήσει το σημαντικό και ευρείας χρήσης βιβλίο της, ενώ έχει προσθέσει ένα νέο κεφάλαιο όπου λαμβάνει υπόψη εντελώς πρόσφατα γεγονότα. Πραγματεύεται τον ρόλο του διαδικτύου, της παγκοσμιοποίησης, της παγκόσμιας ιστορίας και ασχολείται με τον ενθουσιασμό που παρατηρείται στις μέρες μας για τη στρατιωτική ιστορία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ένα θαρραλέο και ερεθιστικό βιβλίο." (The Times Literary Supplement)
"Από τους πλέον εμπνευσμένους, νηφάλιους και ανθρώπινους στοχασμούς κατά το τελευταίο μισό του περασμένου αιώνα πάνω στην πρακτική της ιστορίας και την πολιτισμική της σημασία." (History)
"Το βιβλίο αυτό καταφέρνει ό,τι θεωρούσα αδύνατον σε αυτό το κορεσμένο πεδίο. Λέει κάτι που είναι φρέσκο, διεγερτικό και παρακινεί σε σκέψη. Είναι μια σημαντικότατη συμβολή στον τρέχοντα προβληματισμό για τη φύση της ιστορίας." (Patrick Finney, Λέκτωρ Ιστορίας, Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, Lampeter)
"Μείζων και βαθυστόχαστη εργασία πάνω στη φύση της μελέτης της ιστορίας και της ιστοριογραφίας. Κανείς άλλος συγγραφέας δεν πραγματεύθηκε το θέμα αυτό με τον ίδιο τρόπο. Γράφει με την ίδια ευκολία για την ιστορία της κοινωνίας, για την υψηλή πολιτική, για την οικονομία και την επιστήμη, ενώ δείχνει μια ιδιοφυή κατανόηση για την ποικιλομορφία πνεύματος και μεθόδων που χαρακτηρίζουν τη φιλοσοφία, την κοινωνιολογία, την ανθρωπολογία και για τους τρόπους με τους οποίους αυτές επηρεάζουν την ιστορία." (Ronald Hutton, Καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο του Bristol)

Μετάφραση

Βασίλης Πατσογιάννης

ISBN

9789603483632

Σελίδες

352

Τιμή καταλόγου

25,00 €

Τιμή

22,50 €