Συγγραφέας
Ιστορία

Στην "Ιστορία του Σουρρεαλισμού" ο Μωρίς Ναντώ περιγράφει όλη τη σουρρεαλιστική δραστηριότητα με την επιθυμία να αντιπαρατεθεί με τα σπουδαιότερα καλλιτεχνικά, πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα εκείνης της εποχής. Ανιχνεύει τα αίτια δημιουργίας και ανόδου του σουρρεαλισμού στις δεκαετίες του 1920 και 1930, περιγράφει με αντικειμενικότητα την πορεία του κινήματος, τις συμπτώσεις και τις διαφορές των εκπροσώπων του, τις διαμάχες και τις έριδές τους καθώς και τους αρχικούς σκοπούς του κινήματος, που είχαν σαν αντικείμενο την κατάκτηση της ελευθερίας του καλλιτέχνη μαζί με μια γενικότερη επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας.
Όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο αυτό, ο σουρρεαλισμός είναι ίσως το σημαντικότερο κίνημα τέχνης του 20ου αιώνα και οι συγκαιρικές ή μεταγενέστερες επιδράσεις που άσκησε έχουν δημιουργήσει βαθιές ρίζες στην πολιτιστική ιστορία της εποχής μας.
Η "Ιστορία του Σουρρεαλισμού" είναι ένα καθαρά ιστορικό έργο, στο οποίο το σουρρεαλιστικό κίνημα παρουσιάζεται με τις κινήσεις, τα λόγια και τα γραπτά των Μπρετόν, Τζαρά, Απολλιναίρ, Αραγκόν, Ελυάρ, Ζαρρύ, Πικάμπια... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Μετάφραση

Αλεξάνδρα Παπαθανασοπούλου

ISBN

9789603481409

Σελίδες

264

Τιμή καταλόγου

20,41 €

Τιμή

14,29 €