Η πορεία της ατομικής ψυχολογίας στην Ελλάδα
Συγγραφέας
Άντλερ

Τι σχέση μπορεί να έχει η θεωρία για τη νεύρωση ενός βιεννέζου σοσιαλιστή γιατρού των αρχών του 20ού αιώνα με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, την αστάθεια και τα αδιέξοδά του;
Παρότι η Ατομική Ψυχολογία έγινε περισσότερο γνωστή στη χώρα μας μέσα από το έργο της σημερινής Ελληνικής Εταιρείας Αντλεριανής Ψυχολογίας, η οποία ιδρύθηκε το 1969, η θεωρία του Άλφρεντ Άντλερ είχε εμφανισθεί επισήμως αρκετές δεκαετίες νωρίτερα, στις αρχές του 1930, όταν ο μαθηματικός και υποδιευθυντής του Διδασκαλείου Μέσης Εκπαίδευσης Δ. Γ. Μωραΐτης εξέδωσε το περιοδικό "Ατομική Ψυχολογία" (1932 - 1939).
Ποιες προσδοκίες συνδέθηκαν μαζί της και ποια ήταν τα αιτήματά της; Το βιβλίο αυτό παρακολουθεί τη διαδρομή και την εξέλιξη της Ατομικής Ψυχολογίας στην Ελλάδα μέχρι τις μέρες μας, αναδεικνύοντας τις ιστορικές και παιδαγωγικές συνθήκες υπό τις οποίες εμφανίσθηκε, τους φορείς που την πρόβαλαν και τις αιτίες που οδήγησαν στην αποδοχή, τη διαστρέβλωση ή την απόρριψή της. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Εκδοτική Σειρά

ISBN

9789603482475

Σελίδες

248

Τιμή καταλόγου

17,00 €

Τιμή

11,90 €