Συγγραφέας
Δουκάκη

Είναι δυνατόν δύο άνθρωποι που δεν έχουν γνωριστεί ποτέ, ούτε καν γνωρίζουν ο ένας την ύπαρξη του άλλου, να βλέπουν το ίδιο όνειρο κάτω από το σεντόνι τους; Θα βρεθούν ποτέ μαζί σε αυτόν τον κόσμο ή στον κόσμο των ονείρων;
Η Ελένη Αλταμούρα, η πρώτη Ελληνίδα ζωγράφος, γεννήθηκε στις Σπέτσες το 1821 και ντύθηκε άντρας για να σπουδάσει ζωγραφική στην Ιταλία. Εκεί παντρεύτηκε και γέννησε τρία παιδιά. Πέθανε στις Σπέτσες, ξεχασμένη, χαμένη μέσα στις δεισιδαιμονίες και στην τρέλα του μυαλού.
Η Μπιάνκα και ο γιος της ο Αλεσάντρο, στη Νάπολη, και η Σοφία, στην Αθήνα, ονειρεύονται το σπίτι της Ελένης στις Σπέτσες όπως το ζωγράφισε ο μικρότερος γιος της. Ως φανταστικοί απόγονοί της, μπλεγμένοι στο δίχτυ του ίδιου ονείρου, ξετυλίγουν τις ιδέες τους, τα ο ράματά τους, τους αγώνες τους, τις ελπίδες τους, τους έρωτές τους. Πολιτική, επιστήμη και τέχνη πρωταγωνιστούν στις ζωές τους. Η Μπιάνκα πεθαίνει και ο Αλεσάντρο, οδηγημένος από τα γραφτά της μητέρας του, ξεκινά να αναζητήσει την ιστορία του. Κάπου εκεί θα συναντήσει τη Σοφία που, αγνοώντας τη σχέ ση της με όλα αυτά, έχει αφεθεί να την παρασύρει το όνειρο.
Η Κατερίνα Δουκάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Σπούδασε Φυσική στο ΕΚΠΑ και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Εργάστηκε δέκα χρόνια ως δασκάλα πιάνου και στη συνέχεια ως φυσικός στο δημόσιο σχολείο. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες και δύο εγγονές. Το Στον κόσμο των ονείρων είναι το πρώτο της βιβλίο.

σχέδιο εξωφύλλου: Μαρία Δουκάκη

Εκδοτική Σειρά

ISBN

978-960-348-388

Σελίδες

217

Τιμή καταλόγου

13,00 €

Τιμή

11,70 €