Ο κόσμος ύπαρξης του κοσμοπολιτισμού
Το διασκεδαστικό

Αναγκαίο εφόδιο του σημερινού ανθρώπου είναι η προσαρμογή σε διαρκείς και συχνά αιφνίδιες μεταβολές: από το μόνιμο στο εφήμερο, από το προσδοκώμενο στο απροσδόκητο, από το απώτατο στο εγγύτατο, από το προγραμματικό στο τυχαίο. Όλα αυτά σωρεύονται σ' έναν άξονα κοινωνικής ζωτικότητας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται ένας παγκόσμιος τεχνικός πολιτισμός -ό,τι στο παρόν βιβλίο περιγράφεται με τον όρο «κοσμοπολιτισμός».
Σκοπός του παρόντος βιβλίου δεν είναι η ανάλυση δομών που προωθούν τη λεγόμενη «παγκοσμιοποίηση» αλλά η κατανόηση της νέας σχέσης έξεων, τεχνολογίας και εξατομίκευσης, μια κατάσταση που ο συγγραφέας ονομάζει διασκέδαση και η οποία δεν αφορά τον αρχαίο «περισπασμό», τη ρέμβη του νου, αλλά τη συγχρονισμένη εξωτερίκευση και εσωτερίκευση της σκέψης στις επικοινωνιακές έξεις.
Στο βιβλίο επιχειρείται μια ανάλυση της διασκέδασης, η οποία δείχνει με σαφήνεια πώς η πολιτισμική και τεχνολογική αλλαγή εγκαθίστανται σε απτές βιωματικές ακολουθίες, που οδηγούν στην απομάκρυνση των προγενέστερων μορφών κουλτούρας και στην επικράτηση του κοσμοπολιτισμού. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ISBN

9789603482925

Σελίδες

174

Τιμή καταλόγου

16,00 €

Τιμή

11,20 €